Dragostea doar este

17feb. - by Corina Stefan - 0 - In Ganduri Io si Goe

Scrisoare de Valentine’s kitsch: Dragostea doar este

 

Nu am avut când să scriu de zilele trecute. Dar țin neapărat să scriu despre Valentine’s kitsch.  Mi se pare cea mai ipocrită și de cacao sărbătoare comercială. De ce?

Dragostea doar e. Nu se justifică, nu are nevoie  de motive, nu are nevoie de cuvinte, nici de reconfirmări. Cu atât mai puțin nu se cumpără cu bomboane de ciocolată.


Iubești pentru că iubești. Nu pentru că are mușchi și spate lat,  picioare lungi sau buze senzuale. Când iubești defectele devin calități. Mai mult,  poți iubi chiar și absența lui/ ei.

Dragostea nu condiționează. Nu iubești mai mult dacă ești mai frumos sau dacă te porți cum vor mușchii mei… doar am spus că dragostea doar e și poți iubi pe cineva chiar dacă nu îl/ o mai vei mai întâlni, chiar dacă nu mai este.

Dragostea e bucurie. Dacă spui că plângi din dragoste, îmi miroase urât. De câte ori spunem că plângem din dragoste, plângem din egoism. E vorba despre așteptările noastre și orgolii neîmplinite.

Dragostea nu are nevoie de o zi a ei. Dragostea e dincolo de timp și spațiu. De ce rahat ar avea nevoie de o zi de sărbătoare cu floricele, fundițe și kitsch?

Dragostea nu se cucerește într- o zi cu funde, pampoane, tampoane și jocuri de rol gen dat ochii peste cap, îngenuncheri și alte genuflexiuni. Până și lui Dumnezeu i-au trebuit șapte zile să pună bazele lumii.

Dragostea nu este despre a fi frumos pentru celalălalt o zi pe an, să ai cea mai bengoasă ținută sau freză. Vin vremuri când îmbătrânești, te îmbolnăvești, ți-e greu și rău. Când iubești îl vei vedea pe celalălt la fel de drag cu cearcăne până în gât și voma pe buze. 

Dragostea nu e troc. Nu e pe îți dau, îmi dai. Iubești? Fii doar fericit (ă)!


Dragostea nu  e un joc de egoism și orgolii. Dacă iubești necondiționat ajungi să te bucuri că îl, o iubești chiar dacă nu e acolo. Să fii fericit (ă) fiindcă e fericit(ă). Faci tot ce mai bun pentru persoana dragă fără să aștepți nimic.  Dacă plângi aiurea sau te isterizezi că nu ți-a luat cadou ești doar un actor egoist care joacă rolul îndrăgostitului (ei) ! Shakespeare nu ar fi scris nicio  virgulă pentru tine!


 

Vă iubiți? Doar fiți fericiți că sunteți! Aici aveți doar o șansă!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail