Tara Hategului, tarani la cetatuie- asezamant dacic

Excursii de o zi la munte

Excursii de o zi la munte – descopera cele mai faine idei pentru un weekend de neuitat

 

Excursiile de o zi la munte sunt perfecte in orice anotimp si puteti sa le faceti cu prietenii si familia. In plus, reprezinta o evadare din cotidian ideala si veti putea petrece momente de neuitat. Mai ales atunci cand in oras termometrele par sa explodeze si temperaturile ridicate sunt greu de suportat, aceste excursii de o zi la munte reprezinta solutia ideala. Indiferent ce regiune din tara alegi sa vizitezi intotdeauna ai la dispozitie multe obiective turistice pe care sa le vizitezi si sa le descoperi.

Mai ales daca iti doresti sa faci ceva diferit si sa nu alegi calea litoralului asa cum probabil ai fi tentat, atunci te invitam sa parcurgi lista noastra si sa te inspiri pentru urmatorul weekend.

Tara Hategului

Situata in Transilvania si marginita de Muntii Retezat la sud si de Muntii Sureanu la est si nord est iar la vest de Muntii Tarcu, puteti avea acces la un peisaj decupat parca din vise, din trei directii: dinspre Deva si Hunedoara pe Valea Streiului, dinspre Caransebes pe valea Bistei si dinspre Petrosani prin pasul Merisor Banita. O data ce ati ajuns, puteti sa vizitati Cetatea Colt, una dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Tara Hategului. Nu trebuie sa ratati rezervatia de zimbri din padurea Silvut, Cetatea Malaiesti si Sarmisegetuza.

 

Statiunea Straja

Este o destinatie perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna situata in Hunedoara iar vara este refugiul perfect pentru cei care doresc sa scape de caldura insuportabila a verii. Din statiune se poate urca catre Varful Mutu aflat la o altitudine de peste 1700 m. Aici veti fi intampinati de peisaje superbe si veti avea foarte multe de vazut si fotografiat. Va asiguram ca veti petrece o zi de neuitat in acest loc superb.

 

Pestera Muierii

 

Aflata in comuna Baia de Fier, judetul Gorj este o pestera sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a masivului Parang. Este prima pestera electrificata din Romania iar in anul 1995 a fost denumita Rezervatie Speologica si Monument de Rezervatie Naturala. Pestera are o lungime de 3500 m si este dispusa pe patru niveluri fiind una dintre cele mai vizitate din tara.

Legendele spun ca in trecutul istoric atunci cand barbatii plecau sa lupte si sa apere tara de navalitori femeile luau copii si batranii si se adaposteau in pestera, pe atunci numai de ei stiuta.

 

Rezervatia Rapa Rosie

 

Este situata la 3 km de Sebes. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare. Apa a sapat pe un substrat variat forme ciudate precum turnuri, piramide coloane, in culori diferite si in substraturi variate precum nisip, pietrisuri, gresii etc.

Printre atractiile zonei se numara platoul Papucul de pe care turistii pot admira privelisti uimitoare si Gaura Hotilor o grota sapata in roca nisipoasa a rapei unde se gasesc nume scrijelite inca din secolul al XIX-lea si care ascunde legende cu hoti, haiduci si aventurieri.

Daca veti vizita aceste cateva propuneri ale noastre atunci veti putea ramane cu cele mai frumoase amintiri dar si cu o serie de fotografii care ii vor convinge si pe cei de acasa sa va insoteasca data viitoare.

living-room-2732939_1280 Previous post 5 idei pentru amenajarea reușită a livingului
excursii o zi bulgaria - Sofia Next post Excursii de o zi in Bulgaria