5 atractii inedite in Brasov pe care nu le stiai

5  atractii turistice inedite din Brasov deosebite pe care nu trebuie sa le ratezi pentru o experienta completa

Orasul de la poalele Tampei are multe lucruri de oferit mai ales din punct de vedere turistic . Pentru cei care au ales Brasovul ca fiind locul perfect pentru un concediu in familie atunci trebuie sa va spunem dinainte ca ati facut cea mai buna alegere. Desigur, pe langa obiectivele turistice care deja se afla pe lista dumneavoastra mai puteti include si cateva locuri inedite care sunt la fel de interesante precum povestile din spatele lor. In plus, drumul catre aceste obiective turistice este presarat de peisaje care iti taie rasuflarea.

Piramidele de la Sona

 

Considerate a fi una dintre misterele Brasovului, Piramidele de la Sona de langa Fagaras reprezinta un loc deosebit pe care trebuie neaparat sa le vizitati. Pana in prezent a fost destul de putin exploatata de cercetatori insa este un loc care atrage cautatorii de comori. Se spune ca aceste 8 movile asezate in doua siruri in ordinea marimii au fost construite chiar de daci.

Piramidele de la Sona- sursa Brasov.ro
Piramidele de la Sona- sursa Brasov.ro

Desi zona ar putea sa fie exploatata in mod pozitiv de catre autoritati pentru a atrage turistii iata ca o zona atat de frumoasa si invaluita de mister este putin cunoscuta chiar si de catre localnici. Se spune ca la baza movilelor s-ar putea gasi chiar comori antice de pe vremea dacilor. Arheologii au descoperit aici ceramica din epoca tarzie a bronzului si din perioada Hallstat . Cert este ca s-au emis numeroase teorii pe seama acestor piramide de la Sona si batranii satului mentioneaza chiar despre legende cu uriasi care locuiau in zona.

In orice caz, daca va plac legendele si peisajele care iti taie respiratia atunci un weekend petrecut aici cu siguranta va fi una dintre cele mai inedite experiente din concediu.

Strada Sforii

 

Este a treia cea mai ingusta straduta din Europa. Este foarte usor sa o ratezi intrucat intrarea pe strada nu este cu mult diferita fata de cele ale intrarilor in curtile oamenilor. Desigur, nu putem spune ca este o zona necunoscuta turistilor dar merita sa faceti cateva fotografii in timp ce va plimbati prin oras. Dupa ce ati vizitat strada Sforii si ati ajuns pana la capat puteti urca mai mult si sa faceti o oprire sub Tampa unde veti putea admira orasul in toata splendoarea.

strada Sforii - Brasov - imagine iexplore.ro
strada Sforii – Brasov – imagine iexplore.ro

Pestera de Lapte

 

O drumetie pana la Pestera de Lapte este una dintre cele mai bune idei pentru o escapada de weekend. Traseul pana la pestera este unul mirific si nu o sa va para rau pentru ca in mod clar veti avea ce sa fotografiati. Pestera de Lapte nu este una mica, asa cum probabil ati crede ci este una care are in interior o sala mare pe care intrarea modesta nu o anunta in nici un fel.

Aceasta locatie idilica se afla in masivul Postavarul unde se poate ajunge lejer cu mijloacele de transport in comun din Livada Postei apoi pe traseul marcat. Aceasta este o locatie foarte putin vizitata de turisti, insa va spunem ca merita din plin sa dedicati o zi acestui traseu.

Pestera de lapte - Sursa imaginii - site Pestera de Lapte/ site Google atractie desoebita in Brasov
Pestera de lapte – Sursa imaginii – site Pestera de Lapte/ site Google atractie deosebita in Brasov

Bastionul Graft

 

Este un mic muzeu aflat Dupa Ziduri care promoveaza cultura anilor ’20. Foarte cochet si amenajat in stilul anilor respectivi este evadarea perfecta pentru cei care doresc sa se rupa un pic de forfota orasului si sa se intoarca in timp. Exponatele interesante cu siguranta te vor purta in acele vremuri si te vei simti ca si cand ai fi deschis o poarta catre o alta lume.

 

Coloanele de bazalt de la Racos

 

In comuna Racos din judetul Brasov se afla o rezervatie geologica inedita care merita vizitata daca sunteti pe aici prin oras. Este formata din coloane masive de bazalt formate din scurgerea de lava iar perisajul din jurul sau pur si simplu merita intreg efortul depus pana acolo pe drum.

Alte articole cu destinatii din Romania

 

De ce sa vizitezi Timisoara

Destinatii de vacanta pentru familii cu copii

Ce sa vizitezi in Alba Iulia

5 obiective turistice din Sighisoara

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail