Alma si parchetul de lux

1aug. - by Corina Stefan - 0 - In De bine despre altii

Parchetul de lux ca pasiune

Nu mă gândisem niciodată că a vinde obiecte de amenajări interioare sau ceva banal (cum parchet de lux Almaconsideram înainte) poate fi făcut din pasiune. Am schimbat perspectiva de când am întâlnit-o pe Georgiana Enache și produsele pe care firma Alma Parchet Natural le vinde. Pentru că Georgiana  chiar asta face: comercializează parchet de lux din lemn masiv.

Nu vedeam dincolo de tiparele pe care toți ni le creăm că trebuie să faci ceva glorios să rămâi în memoria colectivă. Adevărul e că, în fiecare zi, fiecare dintre noi putem scrie istorie făcând lucrurile mai bine, mai bune, mai frumoase. În cazul Alma a trebuit doar să trec pragul, să simt mirosul de lemn proaspăt și să îmi dau seama de ce parchetul din lemn masiv are acel ceva aparte – e parte din natură, e modul în care noi obosiții citadini putem să ne bucurăm de ceea ce natura dă din plin, la calitate maximă: lemnul.

Apoi, eu și Georgiana ne-am așezat la povești și am realizat cât de pasionată este de produsele ei, de calitatea lor, de munca depusă pentru ca aceste plăci de lemn în definitiv să aducă personalitate locuințelor.

Fiecare bucată de parchet de lux are o poveste

parchet lux masiv AlmaNe-am așezat la o masă solidă proaspăt finisată din care mirosul ușor de lemn se îmbină cu un iz mai tare de lac, ce mi-a trezit simțurile de orășeanca ce inspiră doar noxe. Ne-am așezat la povești, modul molcom în care Georgiana povestește despre parchet te face să privești altfel aceste plăci din lemn.

Mi-a picat ochii pe o mostră neagră din lemn, lucioasă -oglindă. Am aflat că fiecare placă fusese lucrată individual și avea 27 de straturi de finisaje. Muncă de om pasionat! Apoi am regândit că dragul pentru lemn și bine făcut i-a dat acea strălucire, dincolo de grundurile care îi confereau rezistență.

Pe măsură ce am derulat colaborarea, aflam câte ceva nou despre lemn. Georgiana iubește lemnul și parchetul de lux pe care îl vinde, dar vrea să fie întotdeauna exactă. La un moment dat am sugerat o imagine reprezentativă și mi-a spus că nu poate pune așa ceva pe Internet fiindcă nu are acel produs. Am apreciat la maxim.

Parchet  de lux cu textură de catifea

Până să cunosc Alma nu aș fi știut că există așa ceva, mi-aș fi spus lemnul este lemn. Da, chiar parchet-stejar-vario-3s1contează finisajul, nivelul de detaliu la care lemnul este lucrat. În urmă cu două trei zile, am trecut pe la magazin să punem la punct un scurt text despre parchetul cu aspect rustic Country Inglese. Mi-a sugerat să scriem că este catifelat și a dispărut. S-a întors cu o placă mare din lemn, frumoasă, cu striații în diverse nuanțe de griuri ce se pierdeau în negrul liniștit. “Atinge-l și o să vezi că este cu adevărat catifelat.” I-am urmat sfatul și, într-adevăr, lemnul avea o textură fină și blândă ca de catifea.

Clienții primesc ce își doresc, în primul rând sfaturi spuse cu mult profesionalism.

În aceeași seară trebuia să ne întâlnim la o anumită oră, după ce termina să se întâlnească cu potențiali clienți. Am ajuns și trecând prin fața magazinului am văzut-o explicând pe îndelete. I-am dat timp, iar discuțiile au continuat o bună bucată de vreme. La final am realizat că își dedicase mai mult de două ore clienților ca ei să poată alege informat.

La un moment dat a sunat o clientă să o întrebe cum a ieșit lucrarea. Reacția acesteia e fără comentarii : a ieșit atât de bine încât nu m-am gândit că ar putea fi altfel!

Superparchet nu este doar un magazin

Această reacție era firească: Alma parchet natural nu numai că vinde parchet stratificat și masiv de cea mai bună calitate, dar coordonează echipe ca lucrarea să iasă exact cum își dorește clientul. Dacă m-ați întreba, Georgiana este mână de fier în mănușă de catifea, coordonată de o persoană care iubește frumosul și lemnul, dedicată ca lucrurile să iasă bine.

Scris in urma parteneriatului cu Alma Parchet Natural.