carmen mihalca

Carmen Mihalca, Touch Tech: ”Nu eu am ales antreprenoriatul, el m-a ales pe mine”

Pandemia a creat o nouă realitate socială: interacțiunea intensiv online.  ”Am întâlnit-o” pe Carmen Mihalca în grupul Antreprenoare.ro,   o comunitate care Carmen o administrează. În una dintre postările ei  am aflat despre experiența și semnificația ”Luna Roz” pentru Carmen. Tot în cadrul acestei luni, Carmen a invitat mai multe antreprenoare să vorbească pe site-ul ei despre ”sănătatea” afacerii. Am răspuns provocării (aici), iar eu, la rândul meu i-am lansat provocarea de a răspunde pe ”Femeia dincolo de Citate” despre antreprenoriat și cum 2018 – 2019 i-au schimbat viața. Este o poveste deplin roz, nu doar pentru că ea a înfruntat cancerul de sân, ci și pentru că a învățat din boală să aleagă altfel. 

Îndemnul lui Carmen Mihalca în campaniile sale? Fă-ți timp! Durata unui control la sân durează o oră.

***

carmen mihalca

Corina Ștefan: Hai să ne cunoaștem: cine este Carmen Mihalca?

Carmen Mihalca: Nu știu cine este. O descopăr în fiecare zi și în fiecare zi îi descopăr noi calități și puteri nebănuite.

Dar, pot sa zic despre mine că sunt o persoană care învață în fiecare zi ceva nou și încerc să ajut că tot ce am învățat să fie de folos comunității.

De aproape 18 ani ajut antreprenorii să își crească imaginea afacerii online, prin servicii de web development, SEO, Google Ads.  De 14 ani sunt specialist SEO tehnic iar de 4 ani partener Google Ads.

Împreună cu soțul meu, la Touch Tech, oferim servicii complete încă din faza de concept a business-ului online, la implementare, și promovare, dar oferim soluții la probleme complexe sau care par că nu au rezolvare.

Iubesc cărțile pentru copii și scriu cu drag despre ele pe filedevis.ro. 

Am descoperit cărțile pentru copii după nașterea băiețelului meu și le citesc și azi cu mare plăcere.

În 8 martie 2020 am lansat platforma antreprenoare.ro și am început să aloc mai mult timp comunității Antreprenoare. Simt că e nevoie de conectare, de educare, de sprijin și suport necondiționat. Cred că e important sa ne cunoaștem, să ne susținem, să ne promovăm produsele și serviciile și să ne recomandăm reciproc. 

Platforma și comunitatea vin în ajutorul femeilor antreprenor din România și diaspora, precum și femeilor care doar se gândesc să își deschidă o afacere.

Diagnosticul de cancer l-am simțit că o eliberare din închisoare. Toate limitările mentale au început să dispară rând pe rând. Am învățat să mă iubesc mai mult, să-mi ascult corpul și mai mult și să îmbrățișez cu căldură orice idee și oportunitate. 

CȘ: Traiectul tău personal ne poate învăța lecții de viață, în special pe noi femeile. Pentru că este octombrie, luna cancerului la sân, cu riscul de a deveni intruzivă, te voi ruga să ne povestești inclusiv despre acest pasaj de viață. Fiecare avem de învățat. Cum ai trecut prin, peste, lecțiile tale pentru tine și pentru noi toate. 

CM: Sfârșitul anului 2018 mi-a adus diagnosticul de cancer la sân și anul 2019 a fost anul în care am renăscut, m-am reinventat, mi-am reconsiderat prioritățile și m-am reconectat cu partenerul meu. Am învățat că bucuria vine din lucrurile mici și că acestea chiar nu sunt vorbe goale. Diagnosticul de cancer l-am simțit că o eliberare din închisoare. Toate limitările mentale au început să dispară rând pe rând. Am învățat să mă iubesc mai mult, să-mi ascult corpul și mai mult și să îmbrățișez cu căldură orice idee și oportunitate. 

campanie fati timp

Dar, am învățat și să spun nu și să mă opresc când mă simt obosită, stresată sau agitată negativ.

Anul acesta lansat campania de conștientizare a importanței screeningului pentru cancerul de sân – Fă-ți timp! Află că ești bine!, susținută și promovată de membrele comunității Antreprenoare. A fost o #lunaroz plină de emoție și muncă și le mulțumesc pentru ajutor și susținere.

CȘ: De ce ai ales calea antreprenoriatului? Cum a fost acest drum antreprenorial? 

Nu eu am ales antreprenoriatul, el m-a ales pe mine. 

Am cochetat 2 săptămâni cu calitatea de angajat, în anul 3 de facultate. Am văzut o oportunitate în lipsa unui software de management al ofertelor imobiliare și am profitat de ea. Împreună cu prietenul meu am implementat primul soft de management oferte imobiliare într-o agenție imobiliară. Vestea s-a răspândit foarte repede și am început să avem cereri pentru programul respectiv dar și pentru alte soft-uri customizate. Am avut clienți din România și apoi am început să facem și outsurcing și să trecem încet încet spre web development. Din 2010 muncim exclusiv pentru România și ajutăm la digitalizarea companiilor românești.

CȘ: Prezintă Antreprenoare.ro – ce înseamnă comunitatea pentru tine? 

Comunitatea Antreprenoare e tribul meu. Acolo descopăr femei puternice, interesante, pasionate de ceea ce fac și care merită să își facă auzită vocea în lumea afacerilor, fie ele mici, mijlocii sau mari. 

Comunitatea a fost lansată în 8 martie 2018 și a crescut încet. Ne-am cunoscut și am început să vedem ce probleme avem, cum ne putem conecta, cunoaște și recomanda.

Am lansat platforma antreprenoare.ro în 8 martie 2020, chiar înainte de lockdown. De atunci, comunitatea înflorește tot mai frumos, legăturile sunt tot mai puternice, poveștile tot mai interesante și colaborările curg lanț. 

Mă bucur să văd că ne putem conecta și ajuta în aceste momente dificile.

CȘ: Cum vede Carmen Mihalca ”Femeia Antreprenoare”? 

Eu sunt un continuu învățăcel. Consider că am mereu de învățat ceva de la oamenii din jurul meu, de la oamenii cu care discut sau pe care îi citesc în cărți și online. Descopăr lucruri noi și deși nu îmi plac schimbările, pot pivota ușor atunci când vine vorba de afacerea mea.

CȘ: Cum ai defini femeia? Dar feminitatea?

Femeia nu se definește, se descoperă. Iar feminitatea nu am putut niciodată să o definesc. Știu care sunt caracteristicile unei femei și ale feminității, dar nu pot da o definiție clară. 

CȘ: Ești antreprenor și femeieCum se împacă acestea două cu timpul liber? Sau.. și mai bine ce înseamnă o zi din viața ta? 

Uneori, realizez că  îmi place atât de mult ceea ce fac, că nu mai am timp liber să fac și altceva. Mi-am impus să las laptopul la ora 15:30, dar mă atrage ca un magnet și îmi dau seama că am atâtea idei și nu am timp să le pun în practică. 

Totuși sunt extrem de organizată, fără a avea agenda și știu aproape cu exactitate cât o să îmi ia o anumită acțiune. Așa că, gătesc și conduc ascultând cărți, îmi petrec timp cu băiețelul meu jucându-ne diverse jocuri, vizionând filme sau ascultându-l cum cântă la pian. Și, ies aproape în fiecare seară la plimbare cu soțul meu – e momentul nostru psihanaliză a zilei care a trecut, de reflecție și plănuire a următoarelor acțiuni.

CȘ: Ce te bucură la finalul zilei? 

Mă bucur că am mai trăit încă o zi și că a fost una plină – plină de dăruire, muncă sau doar plină de odihnă.

Mulțumim, Carmen.

zarnesti locuri ce permit distantarea Previous post 2020 ne-a luat pe nepregatite. Hai sa planificam vacanta pentru 2021: 5 idei de vacante care permit distantarea fizica
cursuri online in limba romana Next post Avantajele cursurilor online in limba romana