Arad, mica Viena – locuri interesante de vizitat

27sept. - by admin - 0 - In calatorie Ce sa faci in .... Romania

 Aspectul orasului Arad aminteste de marile capitale din Europa Centrala, in special de Viena. Cu un aer sobru, ordonat si germanic nici nu este de mirare ca adeseori este asemanat cu Viena. Calatorii care ajung in aceasta parte a tarii neglijeaza aceasta destinatie turistica deoarece prefera sa viziteze Timisoara sau Oradea, orase mult mai populare din punct de vedere turistic. 

Aradul este o destinatie cu o istorie impresionanta, fiind unul dintre cele mai vechi orase din tara, dar si locul in care s-a pus la cale Marea Unire din 1918. 

Locuri de vizitat in Arad

Avand un centru istoric cochet si strazi generoase pe care sa te plimbi si sa admire arhitectura deosebita a orasului sunt cateva dintre motivele pentru care vei dori sa descoperi cat mai mult din acest oras. Dar pentru a-ti face o idee despre cele mai importante obiective turistice ale zonei iti vom prezenta cateva care merita toata atentia si te cheama sa le viziti.

Bulevardul Revolutiei

Bulevardul Revolutiei este unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi cand te afli la Arad. Acest loc reprezinta prima oprire a oricarui calator care se afla pentru prima data in acest oras. Aici vei putea sa vizitezi Biserica Rosie, Palatul Administrativ, strada Closca, Palatul Bancii Nationale, Palatul Cenad si multe altele. Vei descoperi un loc in care ai multe lucruri de vazut si de cunoscut.

Centrul Istoric al Aradului

Arad este un oras cu o incarcatura istorica bogata care te va impresiona atat prin arhitectura, cultura cat si prin peisajele deosebite care transforma locul intr-unul demn de vizitat. 

Centrul istoric al Aradului gazduieste prima scoala pedagogica din tara. Poti sa ajungi aici daca urmezi strada Cuza Voda si vei putea vedea si cunoaste multe lucruri interesante. 

Cetatea Aradului

Un alt loc care merita vizitat indiferent daca te afli chiar si numai pentru un weekend in acest oras minunat este cetatea. In perioada imperiului Austro – Ungar a fost inchisoare militara. In zilele noastre este una dintre cele mai vizitate locuri. 

Cetatea Aradului a fost ridicata in perioada 1763 – 1783 cu o structura ce aminteste de o stea cu sase colturi iar cetatea a avut ca prizonieri multe personalitati istorice printre care se numara si Horea, Closca si Crisan (cei care au condus rascoala de la 1784, unul dintre cele mai importante momente din istoria Transilvaniei), dar si pe Gavrilo Pincip (omul care a comis atentatul de la care a pornit primul razboi mondial, asasinatul ducelui Ferdinand de Habsburg). 


Descopera imprejurimile Aradului

Desi multe dintre obiectivele turistice se afla in inima orasului, nu trebuie sa ratezi nici o plimbare prin imprejurimi. Vei reusi sa gasesti obiective turistice la fel de interesante asa cum am vorbit mai sus in acest articol. Printre cele mai frumoase locatii in care sa te relaxezi dar si sa acumulezi noi cunostinte se afla Lacul cu Nuferi Albi, Cetatea Soimos, Manastirea Hodos, Pestera Liliecilor si Pestera Cristalelor. 

Desigur, daca vrei sa le vizitezi pe toate este nevoie de mai mult de un weekend dar, cu siguranta, oricate obiective ai reusi sa vizitezi in Arad vei pleca cu o experienta placuta si vei dori sa te intorci. 

Alte destinatii…

Sursa foto: Print screen Youtube

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.