Tara Hategului, tarani la cetatuie- asezamant dacic

Ce sa vizitezi in Tara Hategului

Locuri ce merita sa fie vizitate in Tara Hategului

 

Tara Hategului atrage atat prin frumusetea naturala care inconjoara zona, dar si prin atractiile turistice care au consacrat aceste locuri. Aflata in partea de sud – vest a Transilvaniei, este locul in care intalnesti cele mai spectaculoase biserici din piatra, monumente medievale foarte bine conservate dar si rezervatii si parcuri precum Geoparcul Dinozaurilor de la Sanpetru, locul unde au trait ultimii dinozauri pitici de pe planeta.

Avand in vedere ca sunt foarte multe locuri deosebite de vizitat va vom recomanda cateva care ne-au placut noua in mod deosebit si, pe care vi le recomandam cu caldura sa le includeti in circuitul turistic daca ati decis sa va faceti concediul in acest colt de rai.

Tara Hategului, tarani la cetatuie- asezamant dacic

Biserica Sfantul Nicolae din Densus

 

In sinea sa, biserica este o adevarata bijuterie arhitecturala si reprezinta atractia turistica numarul 1 in Tara Hategului. Biserica pare imbracata in piatra slefuita, avand la baza coloane romane si bolovani de sustinere adusi din Sarmisegetuza. Legat de aceasta atractie turistica exista numeroase teorii privind originile bisericii. Unii vorbesc despre faptul ca a fost un mausoleu dedicat generalului Longinus Maximus care a pierit in timpul luptelor cu dacii. Altii vorbesc despre existenta unui templu dacic inchinat lui Zamolxe cu mult inainte de sosirea romanilor in zona. Insa, pentru a te convinge de frumusetea si maretia locului trebuie sa fii acolo si sa admiri tot ceea ce are de oferit locul.

 

Rezervatia de zimbri

 

Zimbrul este un animal atat de rar intalnit in prezent incat aproape ca ai putea spune ca sunt decupati din povestile mitologice. Populatia din padurile salbatice ale Europei si-a gasit casa in rezervatia Silviu Hateg inca din anul 1958 cand au fost aduse aici doua exemplare din Polonia, purtand numele de Podarek si Polonka.

Iar daca zimbrii aveau nume care incepeau cu litera ,,P” s-a format traditia ca populatia de zimbri din rezervatie sa poarte nume care incep cu litera ,,R”. Rezervatia are o suprafata de 50 hectare si va spunem ca veti putea sa ii admirati in habitatul lor natural si sa invatati multe lucruri interesante despre ei.

 

Sarmisegetuza Regia si Ulpia Traiana

 

Sarmisegetusa Regia este conectarea noastra cu civilizatia dacica. Situata in muntii Orastiei, intr-un loc dumnezeiesc de frumos, fosta capitala a Daciei sta marturie a culturii, organizarii si abilitatilor militare pe taramul geto- dac. In aceeasi zona mai sunt si alte cetati si asezaminte dacice. Daca Sarmisegetusa reprezinta capitala culturala si strategica a vechiului taram, la Cetatuie puteti vizita aseazaminte ale localnicilor. 

 

Situl istoric Ulpia Traiana poate sa fie vizitat timp de 9 luni pe an intre 1 martie si 30 noiembrie si este unul dintre cele mai spectaculoase locuri care inca mai poarta amprenta unei civilizatii antice. Este una dintre cele mai bune sugestii in ceea ce priveste destinatiile din Tara Hategului si totodata o lectie de istorie pe care o puteti trai din plin.

 

Istoria capitalei Daciei este una deosebit de interesanta si ramasitele civilizatiei antice pot sa fie vazute intr-una din locatiile cele mai perfecte. Inconjurat de natura idilica este locul perfect in care sa va incepeti vacanta in  Tara Hategului.

 

Ce mai puteti vizita?

 

In Tara Hategului mai puteti vizita Castelul Kendeffy aflat in localitatea Santamaria Orlea din judetul Hunedoara si a fost ridicat in anul 1782. Castelul in stil baroc poate sa fie admirat din exterior si veti putea sa gasiti aici una dintre cele mai fascinante bijuterii arhitecturale. Un alt obiectiv turistic ce merita vizitat este Manastirea Prislop, un alt loc cu o incarcatura istorica deosebita. Si, daca doriti sa gasiti un alt obiectiv turistic deosebit nu trebuie sa ratati Biserica de Colt aflata in satul Suseni al comunei Raul de Mori.

Parcul National Retezat este iarasi o destinatie demna de inclus pe lista in Tara Hategului precum si Castelul Huniazilor. Cu siguranta veti avea multe obiective turistice de vizitat dar daca doriti sa traiti o experienta deosebita atunci aceste locatii sunt cele mai potrivite pentru a incepe sa descoperiti zona din punct de vedere  a semnificatiei, istoriei si culturii.

5 second rules - 5 secunde pentru o viata implinita Previous post Regula celor 5 secunde pentru o viata mai frumoasa – carte Mel Robbins
AlbaIulia cetatea alba carolina Next post Ce sa vizitezi in Alba Iulia