De la vintage la modern: O privire asupra evolutiei rochiilor de mireasa de-a lungul istoriei

23apr. - by admin - 0 - In Cu iz comercial

In lumea modei, rochiile de mireasa sunt printre cele mai importante si cele mai simbolice creatii din istoria modei. De-a lungul timpului, acestea au evoluat si s-au schimbat mult. De la materiale simple, la rochii cu ornamente bogate si detalii indraznete, am vazut de la generatie la generatie, de la an la an cum aceste rochii au devenit din ce in ce mai frumoase. In acest articol vom explora evolutia rochiilor de mireasa de-a lungul istoriei si vom vedea cum moda a influentat aceste schimbari.

Primele stiluri si materiale folosite in rochiile de mireasa

In antichitate, rochiile de mireasa erau realizate din materiale simple, cum ar fi lana si alte materiale disponibile in acele timpuri. Acestea erau adesea decorate cu flori sau alte ornamente, dar erau departe de a fi la fel de extravagante ca cele de astazi. In Evul Mediu, rochiile de mireasa erau lungi si ample, cu maneci lungi si in general facute din matase sau alte materiale fine. De asemenea, erau decorate cu pietre pretioase, broderii si dantela. Desigur, astfel de rochii erau destinate doar celor bogati, oamenii de rand neavand parte de asa ceva. Femeile din clasele de jos cel mult isi decorau rochiile de zi cu zi cu flori si mici alte artificii.

Rochiile de mireasa victoriene

Rochiile de mireasa victoriene sunt cele mai cunoscute si recunoscute stiluri de rochii de mireasa din lume, dand, de fapt, tonul rochilor pe care le purtam si astazi. Acestea erau lungi si ample, cu o talie mica si facute din materiale precum dantela, matase si tulle. Rochiile erau decorate cu flori, broderii si alte ornamente. Multe rochii victoriene erau facute la comanda si erau foarte scumpe, fiind purtate doar de catre femeile din familii bogate.

Aparitia rochiei de mireasa albe

Inainte de anii 1800, rochiile de mireasa puteau fi de orice culoare, insa culoarea preferata era rosu. In anii 1800, regina Victoria a ales sa poarte o rochie de mireasa alba, ceea ce a dus la popularizarea acestei culori. Rochiile de mireasa albe au devenit rapid simbolul puritatii si inocentei, iar aceasta traditie a continuat pana in ziua de azi. Desigur, si in ziua de azi sunt rochii de mireasa de alte culori, insa albul ramane culoarea preferata.

Rochiile de mireasa din anii 1920 si 1930

In anii 1920 si 1930, rochiile de mireasa au devenit mai scurte si mai simple, reflectand moda acelor vremuri. Acestea erau facute din materiale usoare, precum matasea si voalul, si erau decorate cu perle si alte ornamente. Rochiile erau de obicei drepte si fara maneci, fiind purtate cu o palarie eleganta si o pereche de pantofi cu toc. Perlele si diamantele erau adesea accesori pentru miresele bogate.

Rochiile de mireasa glamuroase ale anilor 1950 si 1960

In anii 1950 si 1960, rochiile de mireasa au devenit mai lungi si mai ample, reflectand moda acelei perioade. Erau facute din materiale precum satinul si taftaua si erau decorate cu perle, paiete si broderii. Rochiile erau de obicei cu talia joasa si cu o fusta ampla, fiind purtate cu o pereche de pantofi cu toc si o coafura sofisticata.

Trendul rochiilor de mireasa boho din anii ’70

In anii 1970, moda a devenit mult mai relaxata si mai putin formala, ceea ce a dus la aparitia rochiilor de mireasa boho. Acestea erau croite din materiale moi, precum bumbacul si matasea si erau decorate cu flori si alte ornamente naturale. Rochiile erau de obicei cu talia joasa si cu o fusta lunga, fiind purtate cu o pereche de sandale si o coafura lejera. Simplitatea a fost cuvant de ordine in aceasta perioada.

Rochiile de mireasa din anii ’80 si ’90

In anii 1980 si 1990, rochiile de mireasa au devenit mai extravagante si mai indraznete, reflectand moda acelei perioade. Materiale precum satinul si organza erau folosite adesea si erau decorate cu paiete si dantela. Rochiile erau de obicei cu talia joasa si cu o fusta ampla, fiind purtate cu o pereche de pantofi cu toc inalt si o coafura voluminoasa, tipica acestor perioade.

Trendurile moderne ale rochiilor de mireasa

Astazi, rochiile de mireasa sunt disponibile intr-o varietate de stiluri, de la cele simple si elegante, la cele extravagante si indraznete. Un trend modern este cel al rochiilor de mireasa personalizate, care sunt create special pentru fiecare mireasa in parte. Rochiile sunt facute cu materiale de inalta calitate si sunt decorate cu detalii speciale, precum broderii personalizate si cristale pretioase.

Utilizarea materialelor pretioase in rochiile de mireasa

Multe rochii de mireasa moderne sunt facute cu materiale pretioase, cum ar fi matasea naturala sau satinul de matase. Aceste materiale sunt moi si usoare, oferind o senzatie de lux si eleganta. De asemenea, multe rochii sunt decorate cu cristale Swarovski sau alte pietre pretioase, oferind o stralucire si o eleganta aparte.

Rochii de mireasa de la Croitorie Picasso 

Rochiile de la Croitorie Picasso sunt extrem de apreciate. Acestea sunt create de designeri cu experienta. Acestea sunt realizate din matase naturala si tulle, dantela, brocart si alte materiale pretioase. Acestea pot fi decorate cu cristale si perle, impodobite cu flori si alte ornamente. Toate rochiile vor fi facute dupa indicatiile clientelor. Asa ca, daca veti fi mireasa, apelati cu incredere la aceasta croitorie deosebita.

In concluzie, rochiile de mireasa au evoluat mult de-a lungul istoriei, reflectand moda si stilurile fiecarei perioade. De la materiale simple si ornamente naturale, la materiale pretioase si cristale stralucitoare, rochiile de mireasa continua sa fie un simbol al elegantei si frumusetii. Indiferent de stilul preferat sau de bugetul disponibil, exista intotdeauna o rochie de mireasa perfecta pentru fiecare femeie.