Descopera cele mai spectaculoase locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi cu ochii tai

Suntem siguri ca ai visat de multe ori sa descoperi lucruri care sa te fascineze dar si sa te lase la final cu o multime de intrebari. Insa, acele locuri despre care visezi sa le vezi cu ochii tai nu se afla la mii de kilometri distanta ci chiar aici acasa la tine. Romania este o tara unica si atat de frumoasa incat unele locuri sunt prea putin cunoscute de multi. Insa, cu siguranta merita sa fie vizitate si descoperite.

Exact despre aceste locuri vom vorbi in aceste cateva randuri care urmeaza si speram sa va dam cateva idei pentru vacantele urmatoare pe care le veti avea.


Picturile rupestre din pestera Coliboaia din Bihor

In aceasta pestera s-au descoperit picturi rupestre care sunt cele mai vechi din Europa Centrala, datand de peste 35.000 de ani. Desenele reprezinta animale specifice acelor vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, care si-au pastrat formele aproape intacte datorita conditiilor de umiditate foarte bune prezente in pestera.

Pestera cu oase din Valea Minisului

In judetul Caras Severin, aproape de Anina, se afla o pestera cunoscuta in intreaga lume de aproape 10 ani. Pestera cu Oase este locul unde s-au descoperit cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele ce au provenit de la trei oameni au o vechime mai mare de 35.000 de ani.

Cel mai vechi papirus din Europa

Singurul papirus din Romania a fost descoperit acum 50 de ani si este scris in greaca veche si este unic datorita faptului ca este singurul din Europa care este intreg si dateaza inca din secolul IV iHr. Acesta a fost descoperit in Mangalia si a fost trimis in acelasi an in Rusia pentru restaurare si conservare. Ulterior nu s-a mai stiut nimic despre acest papirus insa, in anul 2011 acesta a fost predat reprezentantilor muzeului de istorie din Callatis.

Cerul din comuna Bozoriu din Buzau

Cerul din Bozioru - Sursa foto turismbuzau.ro
Cerul din Bozioru – Sursa foto turismbuzau.ro

Aceasta comuna este recunoscuta in special pentru ,,cerul straniu”. Demersurile stiintifice au aratat ca in aceasta zona cerul este mai senin chiar si de 4 ori mai mult decat in orice alta zona, chiar si decat un cer senin normal. Cercetatorii extrasenzoriali considera acest loc ca fiind una dintre portile energetice ale Universului in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.

Padurea Hoia Baciu

Se afla la 5 kilometri de orasul Cluj si a cunoscut celebritatea inca din anul 1968 cand Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN. Aici exista o zona magnetica de 300 metri unde muschii de pe copaci nu arata nordul iar ciupercile obisnuite care se gasesc in mod normal intr-o padure nu cresc niciodata. Aici au fost vazute si foarte multe lucruri stranii care inca nici acum nu isi gasesc explicatia. De asemenea, legendele zonei spun ca aici apar asa numitii ,,ingeri pazitori” care nu pot fi surprinsi decat cu aparatul de fotografiat.Canionul Romaniei

Rapa Rotia este la aproximativ 3 kilometri de orasul Sebes din judetul Alba. Se intinde pe o suprafata de 25 hectare si este o rezervatie geologica ai carei pereti ating si inaltimi de peste 100 metri. Turistii sunt atrasi de aceasta zona in special pentru formele deosebite sapata de ape pe coline.

Maldivele de Aghires

Exploatarea de caolin de la Aghires, judetul Cluj, a facut aceasta zona sa fie una dintre cele mai minunate cu putinta. Apa a navalit si a inundat toata cariera iar lacul care s-a format pe acel loc este supranumit Laguna Albastra, datorita apei incarcate cu praf de argila. Apa lacului imprumuta culoarea cerului si in zilele mohorate este de culoare gri si albastra atunci cand este senin.


Rezervatia Gradina Zmeilor

Gradina Zmeilor este o rezervatie impresionanta pe care o puteti vizita in judetul Salaj la 10 km de Jibou in satul Galgaul Almasului. Blocuri de stanca de toate formele si marimile stau intr-o mare dezordine si prin statura lor impunatoare nu au cum sa nu te impresioneze.Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail