Rosia Montana- endless story

23mai - by Corina Stefan - 3 - In Uncategorized

Rosia Montana este o zona de disputa, iar problemele regiunii sunt complexe. In afara problemelor de mediu si a celor patromoniale, larg mediatizate si profund abordate, ramane problema sociala. Oamenii traiesc intr-o zona mirifica, cu o istorie aparte, dar rapusi de saracie din cauza lipsei locurilor de munca si a unor investitii viabile in zona. Oare nu se gasesc solutii pentru a rezolva cele trei probleme: mediu, cultura si saracie?

http://www.zoopolitik.ro/play.php?vid=1144 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “Rosia Montana- endless story”

  1. Hai sa ne documentam si sa sustinem activ turismul la Rosia Montana. Pentru ca merita!

  2. Recunosc ca Rosia Montana o cunosc din imagini video si foto, iar situatia de acolo am auzit-o de la oameni,de la cei care vor exploatarea pentru ca nu au unde lucra, de la cei care doresc ca locul sa ramana asa cum l-au mostenit, de la vizitatori ai zonei. Chiar si in conditiile in care nu am fost personal acolo, stiu ca locul merita. Dincolo de documentare, care poate fi partea cea mai usoara, cum se vor gasi solutii pentru a impaca cele doua componente natura si nevoia oamenilor de a lucra? In alte cuvinte, este turismul solutia? Personal sunt de acord, chiar promit ca voi ajunge la Rosia, documentarea incepand de acolo. Daca pot face mai mult decat de a descrie frumusetea locului, pe care am vazut-o doar vazand imagini cu acel loc, sunt deschisa la sugestii.

  3. Este un prim pas foarte bun. Eu am fost in Rosia si voi mai merge, impresionat de frumustetea locurilor si a oamenilor, chiar si asa, apasati de greutati cum sunt.

    Sper sa vad cat mai curand reactii in urma vizitei la Rosia Montana. 🙂

Comments are closed.