Sfaturi pentru incredere in tine

Sfaturi pentru a-ti redobandi increderea in tine

 

Increderea in sine reprezinta una dintre principalele ingrediente pentru a putea sa se atinga succesul atat in mediul profesional cat si in viata de zi cu zi.  Aceasta abilitate este in mod direct influentata de modul in care o persoana se percepe pe sine. Deteriorarea increderii reprezinta un semn ca in mod constient sau inconstient gandurile negative au luat cu asalt viata de zi cu zi si sunt dominante.

Si totusi, cum se poate ca increderea in sine sa scada chiar si in conditiile in care o persoana se bucura de succes si are o viata de invidiat? Ei bine, este mai mult decat posibil in conditiile in care ritmul de viata este unul alert, se alearga dupa rezultate perfecte dar se si urmaresc niste scopuri nerealiste de multe ori. Astfel, se instaleaza stresul ori de cate ori aceste tinte nu sunt atinse iar in final apare depresia.

 

Lipsa increderii in fortele proprii si solutii pentru a o recapata

 

De lipsa increderii in sine mai este responsabil si mediul in care traiesti. Teama de esec, parerea familiei sau a prietenilor cu privire la anumite decizii, atitudinea pesimista fata de situatii din viata de zi cu zi, toate au rolul de a scadea si mai mult increderea in sine.

Asadar, pentru a putea redobandi increderea in sine, este necesar sa se intreprinda o serie de masuri, si acestea imediat.

Primul pas este sa iti infrangi temerile. Orice experienta indiferent cat de negativa ar fi si nu mai pare ca soarele va rasari pe strada ta, au menirea sa te intareasca. Invata din orice experienta negativa cel putin faptul ca data viitoare va trebui sa ai o alta abordare. Indiferent despre ce ar fi vorba, pastreaza-ti entuziasmul si mai important decat orice nu renunta.

Urmatorul pas este sa actionezi. In momentul in care simti ca nu se mai poate si nu reusesti sa ajungi la un consens, ia masurile potrivite. Decat sa stai sa iti alimentezi starea negativa si sa te gandesti la ceea ce ai putea sa faci nu va rezolva nimic. Incepe cu pasi marunti daca nu vrei sa actionezi chiar asa de direct. Daca incepi un lucru finalizeaza-l, daca nu iti place ceva refuza. Ai sa vezi cat de mult bine fac acesti pasi marunti. Rezultatul actiunilor tale se vor fructifica la un moment dat prin cresterea increderii in sine.

 

Riscurile si iesirea din zona de confort solutii pentru recapatarea increderii in sine

 

In momentul in care gresesti este recomandat sa accepti esecul ca parte integranta a vietii. Nu uita ca si marile inventii ale lumii tot pe baza a niste greseli s-au materializat. De asemenea, constientizeaza ca sunt momente in care pur si simplu lucrurile nu functioneaza asa cum ti-ai propus. Si, cel mai important este sa nu iti pierzi optimismul orice ai face.

Un ultim sfat pe care ti-l putem oferi este sa iesi din zona ta de confort. Fa ceva nou, experimenteaza si nu uita de recomandarile anterioare. Orice succes dar si esec te invata niste lectii pretioase pe care nici un profesor nu ti le poate preda. Asadar, incepe chiar de astazi sa faci ceva diferit si vei constata ca o data cu trecerea timpului increderea in fortele proprii se va imbunatati cu mult.

 

Idei desprinde stand de vorba cu Aida Ivan – psiholog in Bucuresti